madfortech

ΝΟΚΙΑ Ε6 Review

Το έχω ξαναπεί και στο παρελθόν, όταν κρατάς μια συσκευή στα χέρια σου φτιαγμένη από την Nokia και γράφει πάνω από την οθόνη, στο αριστερό μέρος το “Ε”  , πάνω κάτω ξέρεις με τι έχεις να κάνεις. Έχεις να κάνεις με κορυφαία ποιότητα κατασκευής, υλικά όπως αλουμίνιο και γυαλί, AMOLED οθόνη αλλά και ένα πλήρες qwerty πληκτρολόγιο που όμοιο του δεν υπάρχει.

Είναι μια συσκευή που σου εμπνέει ένα business  χαρακτήρα ενώ ταυτόχρονα ξεφεύγει από το τετριμμένο design αλά iPhone δηλαδή μια μεγάλη οθόνη μπροστά και λίγα ή καθόλου πλήκτρα, ναι το ξέρω, θυμίζει blackberry αλλά με έναν πιο Σουηδικό χαρακτήρα που το κάνει να ξεχωρίζει.

Εξωτερικά περιτριγυρίζει την συσκευή νίκελ λεπτομέρεια ενώ οι γωνίες δεξιά και αριστερά της οθόνης θυμίζουν πολύγωνο. Κάτω από την οθόνη υπάρχει ένα πλήρες qwerty πληκτρολόγιο που σου αφήνει τέλεια αίσθηση και περιορίζει σε σημαντικά μεγάλο βαθμό τα λάθη. Οι θύρες είναι άφθονες και περιλαμβάνουν υποδοχή 3,5mm για ακουστικά και hands free, micro usb, επιπλέον το κλασσικό βύσμα της Nokia για την φόρτιση του τηλεφώνου (σ.σ. φορτίζει και από την micro USB θύρα ) υπάρχει θύρα για την υποδοχή καρτών Micro SD χωρίς να πρέπει να αφαιρεθεί η μπαταρία ή το κάλυμμα της συσκευής. Στο πίσω μέρος συναντάμε την κάμερα στα 8 mp έχοντας παρέα ένα LED Flash που κάνει πολύ καλά την δουλειά του.

Το πληκτρολόγιο είναι ένα μικρό θαύμα σε αυτήν την συσκευή, σε εμπνέει να γράφεις  sms , να κάνεις  tweet και να ψάχνεις αφορμές να στείλεις emails χωρίς λόγο, μόνο και μόνο για να χρησιμοποιήσεις το πληκτρολόγιο. Επίσης πέρα από την ύπαρξη πλήκτρων συναντάμε και οθόνη Multitouch, τεχνολογίας AMOLED, μια οθόνη με ανάλυση 640 x 480 pixels,  στις 2.46″ με το υψηλότερο  pixel density που υπάρχει φτάνοντας τα 325 ppi !. Το μαύρο είναι πραγματικά μαύρο ενώ παράλληλα προστατεύεται από το διάσημο πλέον Gorilla Glass.

 

Οι διαστάσεις της συσκευής είναι 115.5 x 59 x 10.5 mm ενώ το βάρος του στα 133 γραμμάρια, γενικά έχει ιδανικό βάρος, ειδικότερα στην μεταφορά όπως στην τσέπη του παντελονιού δεν το αισθάνεσαι καθόλου, αν για παράδειγμα έχεις συνηθίσει να κυκλοφορείς με τηλέφωνο στις 4″ θα νομίζεις ότι το έχεις χάσει. Η ακουστική του τηλεφώνου , το σήμα είναι άριστα όπως μας έχει συνηθίσει η Nokia. Από αυτονομία τα πάει αρκετά καλά αν και με μπαταρία 1500 mAh και το Symbian ως λειτουργικό περίμενα να βγάζει περισσότερες ώρες χρήσης, γενικά από τις δοκιμές που έκανα ανά μιάμιση μέρα θέλει φόρτιση. Μέσα σε αυτή την μιάμιση μέρα μίλησα λίγο πάνω από μια ώρα έστειλα ελάχιστα  SMS , τράβηξα λίγες φωτογραφίες ( 2 με 3 ) ενώ όπου έβρισκα Wi-fi ήμουν συνδεδεμένος.

Κλείνοντας το Review θα αναφέρω το αγκάθι της συσκευής που δεν είναι άλλο από το ίδιο της το λειτουργικό σύστημα, μπορεί το Symbian Anna να έχει φέρει πάρα πολλές βελτιώσεις στην ταχύτητα, ένα ομορφότερο μενού, στα σύγχρονα πρότυπα θα λέγαμε, στην διαχείριση των emails  είναι εκπληκτικό, αλλά εξακολουθεί και χάνει σε ευχρηστία, παραμετροποίηση και έλλειψη καινοτόμων – διασκεδαστικών Apps . Από την άλλη ο επεξεργαστής των 680 MHz κάνει πολύ καλά την δουλειά του και η εμπειρία είναι ομαλή .

Δεν θα εκφέρω γνώμη για το αν έιναι ιδανικό για εσάς ή όχι αφού αυτό κρίνεται από τις ανάγκες του καθενός και είναι τελείως υποκειμενικό. Η συσκευή είναι άριστη ποιοτικός. Τα 350 με 450 ευρώ που θα χρειαστεί να πληρώσετε για να το αποκτήσετε, τα τιμά και με το παραπάνω , δική σου η απόφαση φίλε αναγνώστη.. Δες και το βίντεο στην συνέχεια για να έχεις μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα.

 

 

Tags: , , , ,

Comments ( 2 )

Τα σχόλια είναι free

  1. Αμα εκανε 50cents θα το παιρνα !!5-6 ΝΑ ΧΩ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ!

  2. c.k. 01/10/2011 Reply

    Νομίζω είσαι λίγο υπερβολικός 🙂 Έχω πραγματικά εντυπωσιαστεί από το κινητό ειδικά με την ποιότητα κατασκευής, γενικά για την Nokia η τιμή στην αγορά είναι αρκετά καλή !

Leave your comment here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.