madfortech

HTC One V, το review

Η οικογένεια των νέων smartphone της HTC, η οποία μάλιστα φέρει το όνομα ONE, αποτελείται από τρία smartphone. Ο μεγαλύτερος αδερφός είναι το HTC One X, ο άλλος είναι το HTC One S και ο τρίτος και μικρότερος αδερφός είναι το HTC One V. Μέσα από τις παρακάτω γραμμές όμως θα πάμε να δούμε πως το HTC One V στέκεται στην σειρά One αλλά και γενικότερα σαν smartphone μέσα στην καθημερινότητα μας.

Εξωτερικά

Το πρώτο πράγμα που θες να φωνάξεις όταν πιάσεις στα χέρια σου το HTC One V είναι πως αυτή η συσκευή που πλήρωσες έχει την καλύτερη ποιότητα κατασκευής που θα μπορούσε να έχει στα συγκεκριμένα χρήματα αλλά και ακόμη παραπάνω, για την ακρίβεια από ποιότητα κατασκευής κυμαίνεται στα ίδια υψηλά επίπεδα που μας έχει συνηθίσει η υπόλοιπη σειρά One με την unibody κατασκευή να δηλώνει παρών και το μέταλλο, για την ακρίβεια αλουμίνιο, να κυριαρχεί.

To design αν και πράγμα υποκειμενικό, το βρίσκω υπέροχο στο HTC One V, με χαρακτηριστικό το “πηγούνι” κάτω από την οθόνη, το οποίο εκτός από το γεγονός ότι μας θυμίζει παλιές εποχές με το HTC Hero και τα αρχικά στάδια του Android, είναι βολικό στο κράτημα της συσκευής αλλά και όταν θες να το βγάλεις από τσέπες και τσάντες.

Μπροστά, βρίσκεται η οθόνη φυσικά, η οποία όπως σε όλα τα σύγχρονα smartphones καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του τηλεφώνου, το λογότυπο της HTC και τα τρία χαρακτηριστικά κουμπάκια της σειράς One. Στα αριστερά, συναντάμε μόνο την υποδοχή micro USB για την φόρτιση αλλά και την σύνδεση με υπολογιστή του HTC One V, δεξιά έχουμε το κουμπί αυξομείωσης της έντασης, πάνω τον διακόπτη ανοίγματος και κλεισίματος του one v αλλά και υποδοχή για ακουστικά 3.5mm ενώ στο πίσω μέρος και πάνω βρίσκουμε μια κάμερα στα 5 megapixles, το ανάγλυφο λόγότυπο της HTC αλλά και το λογότυπο Beats Audio.

Εσωτερικά

Ο εγκέφαλος του HTC One V είναι το chipset, Qualcomm MSM8255 Snapdragon το οποίο φέρει έναν επεξεργαστή στο 1 GHz ενώ για τα γραφικά χρησιμοποιεί την Adreno 205, η μνήμη RAM της συσκευής είναι στα 512 MB και η εσωτερική μνήμη είναι στα 4 GB, με 1GB να βρίσκεται στην διάθεση του χρήστη. Βέβαια, υπάρχει η δυνατότητα για επέκταση του αποθηκευτικού χώρου μέσω καρτών microSD.

Το HTC One V τα καταφέρνει αρκετά καλά σε καθημερινές εργασίες, αλλά πολλές φορές ο επεξεργαστής στο 1GHz φαίνεται να δουλεύει στα όρια του και τα μικροκολλήματα δεν απουσιάζουν.

Software

Η HTC έχει εξοπλίσει το One V με το Android 4.0.3 και με το δικό της UI, το Sense 4.0. Για το Android ICS νομίζω δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά, τα έχουμε πει και τα έχουμε ξαναπεί δεκάδες φορές, το ίδιο και με το Sense. Χωρίς αμφιβολία είναι το καλύτερο UI ξεχωρίζοντας από τον ανταγωνισμό, αφού προσφέρει τρομερές ευκολίες και ωραίο design. Τέτοιες ευκολίες είναι για παράδειγμα, η ύπαρξη του Soundhound στην εφαρμογή της μουσικής, η ωραία και ξεκάθαρη ομαδοποίηση των ρυθμίσεων, οι πρόσθετες δυνατότητες στην εφαρμογή της κάμερας αλλά και η εκπληκτική οργάνωση των λογαριασμών που έχετε στο cloud, αφού μπορεί να συγχρονίσει κάθε είδους λογαριασμό, ακόμη και το skydrive.

Οθόνη

Η οθόνη του HTC One V είναι στις 3.7”, για πολλούς το ιδανικό μέγεθος έτσι ώστε να θεωρείτε ένα smartphone φορητό και να μην κινδυνεύει να μπερδευτεί με tablet. Κατά τα άλλα η τεχνολογίας Super LCD 2 οθόνη του, προσφέρει ανάλυση 800 x 480 pixels και το ppi φτάνει τον αριθμό 252. Η οθόνη του One V είναι εξαιρετική, αν αναλογιστούμε την κατηγορία τιμής του, προσφέρει εξαιρετικές γωνίες θέασης, καλή θέαση σε μέρες ηλιοφάνειας και χρώματα πιστά.

Μπαταρία

Η μπαταρία του HTC One V είναι στα 1500 mAh, μη αποσπώμενη καθώς βρίσκεται κάτω από το αλουμινένιο uniboby σώμα του. Όσο για την αυτονομία της συσκευής, δεν θα συναντήσουμε εκπλήξεις. Τυπικά όπως κάθε smartphone τούτης της γενιάς θέλει φόρτιση κάθε μέρα, έτσι και το HTC One V θα χρειαστεί με νορμάλ χρήση φόρτιση μια φορά την ημέρα, εκτός και αν δεν πολυασχολείσαι, τότε μπορεί να σε βγάλει ακόμη και δύο μέρες ενώ σε αναμονή με απλά το Wi-Fi ανοιχτό και χωρίς κάρτα SIM μέσα άντεξε κάτι παραπάνω από τρις μέρες.

Κάμερα

Η κάμερα του HTC One V είναι στα 5 megapixels με ανάλυση 2592 x 1944 pixels. Προσφέρει autofocus, αναγνώριση προσώπου, smile detection αλλά και την δυνατότητα για λήψη έως και 20 συνεχόμενων φωτογραφιών σε burst mode. Ακόμη δεν απουσιάζει η λειτουργία HDR αλλά και panorama, λειτουργίες αρκετά χρήσιμες. Επιπρόσθετα, υπάρχει LED flash και δυνατότητα για καταγραφή βίντεο στα 720p.

Η κάμερα έχει αρκετά ικανοποιητικά αποτελέσματα σε όλα τα πιθανά σενάρια και δεν θα σε προβληματίσει καθόλου.

Λοιπά ηλεκτρονικά

Τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά του HTC One V περιέχουν accelerometer, proximity sensor, Stereo FM radio με RDS, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi Direct, Wi-Fi hotspot, HSDPA, HSUPA, Bluetooth v4.0 με A2DP και A- GPS.

Επίλογος

Το HTC One V θα σου κοστίσει περίπου 250 ευρώ και σε αυτά τα χρήματα που ζητάει η HTC για την συσκευή, δύσκολα θα βρεις κάτι καλύτερο αφού συνδυάζει κορυφαία ποιότητα κατασκευής και όμορφες λειτουργίες. Τα μικροκολλήματα δεν απουσιάζουν και ο 1 GHz μονοπύρηνος του επεξεργαστής φαίνεται να λειτουργεί οριακά αλλά σε αποζημιώνει η unibody κατασκευή του και το Sense, που ακόμη και λάτρης των pure Android ROMs να είσαι, θα το λατρέψεις.

Βίντεο review του HTC One V

 

Ευχαριστώ την HTC για την παραχώρηση της συσκευής.

 

Tags: , , , ,

Leave your comment here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.