madfortech

NBA 2K13: Καρφώματα από τον καναπέ [Review]

Πριν αρχίσω να γράφω για το παιχνίδι πρέπει να τονίσω ότι όλα αυτά τα χρόνια το καλύτερο παιχνίδι μπάσκετ δεν είναι άλλο από αυτό της αλάνας. Στο θέμα μας τώρα. Όλα αυτά τα χρόνια τα αθλητικά παιχνίδια έχουν λίγες προσθήκες και αλλαγές, έτσι και το NBA 2K13 δεν διαφέρει πολύ από το προηγούμενο (NBA 2Κ12). Αλλαγές έχουν γίνει στις εμφανίσεις των ομάδων, περισσότερες λεπτομέρειες στα πρόσωπα των αθλητών και φυσικά ανανέωση στα ρόστερ των ομάδων με τις μεταγραφές του καλοκαιριού. Παρά τις μικρές αλλαγές όμως, το  ΝΒΑ 2Κ13, παραμένει ο καλύτερος εξομοιωτής καλαθοσφαίρισης που θα βρείτε στα ράφια των καταστημάτων.

Αρχίζει το ματς…

Πριν αρχίσει το ματς υπάρχουν κάποιοι δημοσιογράφοι και κάποιες αθλητικές εκπομπές που θα σας κάνουν διάφορες ερωτήσεις σχετικά με την ομάδα σας ή τον αντίπαλο σας δίνοντας έτσι οι δημιουργοί του παιχνιδιού μια ευχάριστη νότα στο παιχνίδι και ένα προβάδισμα να κερδίσετε από τα αποδυτήρια. Ο αγώνας αρχίζει και εσείς πρέπει να χειριστείτε τους παίκτες σας και να τους οδηγήσετε στην νίκη, πράγμα καθόλου εύκολο ειδικά για τους νέους του «αθλήματος», καθώς ο χειρισμός είναι δύσκολος, σχετικά βαρύς και σκληρός με αποτέλεσμα να σας οδηγήσει ίσως έξω από την γραμμή του άουτ. Όσον αφορά τώρα το πώς σουτάρετε αυτό είναι ένας συνδυασμός αναλογικού και L2…πράγμα δύσκολο να το συνηθίσεις αλλά όταν τον μάθεις θα καταλάβεις ότι δίνει άλλο «βάθος» στην επίθεση με διάφορες καμπύλες στο σουτ.

Μια από τις νέες προσθήκες είναι και η επιλογή “MyPlayer”. Σε αυτό το mode καλείστε να οδηγήσετε τον μπασκετμπολίστα που έχετε δημιουργήσει μέσα από ένα editor στη κορυφή του NBA και να ενταχτείτε στο Hall Of Fame του. Ξεκινάτε από το κολεγιακό πρωτάθλημα και αν τα πάτε καλά, οι ανιχνευτές της μεγάλης κατηγορίας σας τσιμπάνε και σκαλί σκαλί ανεβαίνετε προς την κορυφή. Όλα αυτά χρειάζονται σκληρή προπόνηση γιατί πάντα θα υπάρχει και ο άλλος δρόμος, ο κατηφορικός. Εκτός από δόξα βέβαια, σας περιμένουν και χρήματα (tokens) που με αυτά θα έχετε την δυνατότητα να τα ανταλλάξετε για διάφορες καινούργιες εμφανίσεις, παπούτσια κ.λ.π.


Βέβαια, το δυνατό σημείο του τίτλου είναι για ακόμα μια χρόνια οι άδειες που έχει εξασφαλίσει από τις ομάδες του NBA ώστε να χρησιμοποιεί τα πραγματικά ονόματα και τους πραγματικούς χορηγούς. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα να ξεκλειδώσετε και να αγωνιστείτε με ομάδες του παρελθόντος και με παίκτες που έγραψαν την δική τους ιστορία στο NBA όπως για παράδειγμα ο Michael Jordan. Ωστόσο, αυτό που κλέβει την παράσταση είναι ο ήχος και τα διαφορετικά soundtrack που παίζουν στα menu του παιχνιδιού. Ο Jay-Z είναι ένας από τους καλλιτέχνες που με τα τραγούδια του ομορφαίνει το τίτλο και πολλοί άλλοι ακόμα. Τέλος, οι εκφωνητές είναι λίγο πιο εύστοχοι στα σχόλια που κάνουν κατά τη διάρκεια του αγώνα και αυτό αποτελεί άλλη μια βελτίωση από το προηγούμενο τίτλο.

Δεν ξέρω αν θα καταφέρει να προσεγγίσει άτομα που δεν ασχολούνται με το ευγενές άθλημα του μπάσκετ, αλλά για το κοινό που αγαπά το μπάσκετ είναι ο μοναδικός αξιόλογος τίτλος. Ίσως αυτή η έλλειψη ανταγωνισμού να το βοηθήσει να πουλήσει μερικά κομμάτια παραπάνω. Για να κλείσουμε, ασχοληθείτε μαζί του μόνο αν σας αρέσει το μπάσκετ ή σας κατηγορούν οι φίλοι σας για το γεγονός πως τα έξτρα χειριστήρια χρησιμεύουν μόνο για το Pro και το Fifa.

Developer: Visual Concepts
Publisher: 2k Sports
Genre: Sports-Basketball
Modes: Single, Multiplayer, online
Ratings: Everyone
Tags: , , , ,

Leave your comment here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.