madfortech

LG Optimus L9 review, η σειρά L βρίσκει τον βασιλιά της

lg-optimus-l9-review-5

LG Optimus L9 ονομάζεται ή αν το θες LG Optimus P 760, αν και μεταξύ μας δεν πρόκειται να το δεις ως P 760 πουθενά και για κανέναν λόγο. Το LG Optimus L9 είναι το νεότερο μέλος της οικογένειας L-Style της LG, το οποίο ανακοινώθηκε πριν λίγους μήνες στην IFA 2012 και το οποίο εδώ και λίγες μέρες κυκλοφορεί στην Ελληνική αγορά.

Το L9 δεν μπορείς να πεις ότι ανήκει στη μεγάλη κατηγορία αλλά ούτε ακριβώς και στη μεσαία, καθώς δανείζεται χαρακτηριστικά και από τις δύο. Για να στα συνοψίσω: Έχει οθόνη 4.7 ιντσών, επεξεργαστή dual core στο 1GHz, μνήμη RAM 1GB, διαθέσιμη εσωτερική μνήμη 4 GB για τον χρήστη ενώ δεν απουσιάζουν οι κάμερες, μια εμπρός για βίντεο κλήσεις και μια πίσω για φωτογραφίες και βίντεο έως 1080 p στα 30 fps.

lg-optimus-l9-review-7

Εξωτερικά το LG Optimus L9 δεν κερδίζει δάφνες πρωτοτυπίας ενώ αν ήμουν κριτής σε καλλιστεία κινητών θα του έβαζα ένα 7 γιατί αν και δεν πρωτοτυπεί, κρατάει αυτό που λέμε χαρακτήρα και δε μοιάζει με τον σωρό αλλά ούτε και προσπαθεί να μοιάσει στο iPhone. Το πλαστικό κυριαρχεί παντού, ευτυχώς όμως είναι καλής ποιότητας και προσφέρει πολύ καλό grip. Επίσης, δεν λείπουν οι νίκελ λεπτομέρειες τριγύρω από το πλαίσιο, χαρακτηριστικό που σου λέει πως το κινητό σχεδιάστηκε στην Κορέα.

lg-optimus-l9-review-11

H οθόνη του LG Optimus L9 είναι στις 4.7 ίντσες με την ανάλυση της να τερματίζει στα 540 x 960 pixels και το ppi να φτάνει στον αριθμό 234. Αν και έχει πολύ καλά χρώματα, σωστή αντίθεση και πολύ καλές γωνίες θέασης λόγω IPS. H ανάλυση της είναι λίγη για τα σημερινά δεδομένα των 720p οθονών και για την διαγώνιο των 4.7 ιντσών. Θα μου πεις, είχες και στο χωρίο σου 720p; Όχι δεν είχα, αλλά πλέον το απαιτώ από μια συσκευή που κοστίζει κοντά στα 400 ευρώ.

lg-optimus-l9-review-12

Όπως θα περίμενες από μια συσκευή που ανήκει στην μεσαία κατηγορία, δεν διαθέτει τετραπύρηνους επεξεργαστές και κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά. Για την ακρίβεια, ο επεξεργαστής του είναι στο 1GHz δύο πυρήνων, ενώ το βάρος των γραφικών το έχει αναλάβει η PowerVR SGX540. Η μνήμη RAM είναι στο 1GB ενώ ηλεκτρονικά όπως Wi-Fi, GPS, ραδιόφωνο θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένα. Σε καθημερινή χρήση δεν θα σου δημιουργήσει πρόβλημα ο διπύρηνος σε εφαρμογές, εκτός και αν είσαι ορκισμένος mobile gamer, ενώ κολλήματα και πτώση των frames υπάρχουν ορισμένες φορές στις κινήσεις μέσα στο μενού και στην εναλλαγή των εφαρμογών.

lg-optimus-l9-review-8

H αυτονομία του κινητού δεν εκπλήσσει, αλλά μπορεί να βγάλει για πλάκα μια μέρα με μέτρια προς βαριά χρήση. Στα χαρτιά είναι στα 2150 mAh.

To L9 τρέχει την έκδοση 4.0 του Android ενώ πάνω από αυτό τρέχει το front end της LG με την ονομασία Optimus UI. Γνώμη μου, το Optimus UI μαζί με το Sense της HTC, είναι ότι καλύτερο μπορείς να συναντήσεις μετά την stock εμπειρία του Android. Το Optimus UI έχει “καθαρό” σχεδιασμό και έξυπνες εφαρμογές όπως το Quick Memo όπου μπορείς να γράψεις μια σημείωση ανά πάσα στιγμή σε οποιοδήποτε μενού του τηλεφώνου και αν είσαι.

lg-optimus-l9-review-9

Για το τέλος άφησα την κάμερα, αν και είναι στα 5 megapixel, η ποιότητα των φωτογραφιών απογοητεύουν. Οκ, μια χαρά θα τραβήξεις μια φωτογραφία για να την ανεβάσεις στο instagram αλλά όπως και να το κάνουμε από το L9 περίμενα περισσότερα στο φωτογραφικό κομμάτι. Οι περισσότερες φωτογραφίες έχουν ανεξήγητο θόρυβο ενώ η ευκρίνεια δεν είναι και στα καλύτερα της. Το ίδιο βέβαια δεν ισχύει για το βίντεο, καθώς εκεί τα πράγματα γίνονται ελαφρώς καλύτερα.

lg-optimus-l9-review-10

Κλείνοντας λοιπόν, το LG Optimus L9 είναι μια συσκευή που σίγουρα δεν απογοητεύει, αλλά ούτε και θα αποτελέσει τον πόθο εκατομμύριων οπαδών την κινητής. Έχει χαρακτήρα, έχει καλά τεχνικά χαρακτηριστικά, καλή ποιότητα κατασκευής και την απίστευτη υποστήριξη της Ελληνικής αντιπροσωπείας.

lg-optimus-l9-review-15

LG Optimus L9 βίντεο παρουσίαση

Ευχαριστώ την LG Hellas για την παραχώρηση της συσκευής.

Tags: , , ,

Comments ( 2 )

Τα σχόλια είναι free

  1. @Geoponer 13/12/2012 Reply

    Και μόνο το σχόλιο για τη φωτογραφική με απογοήτευσε… είμαστε σε μια φάση όπου το κινητό εκτός κινητό χρησιμοποιείται και ως web browser, βιντεοκάμερα και φωτογραφική, γαι να μην χρειάζεται να μεταφέρουμε όλα μας τα gadgets καθημερινά. Έχοντας το LG Optimus 7, του οποίου η φωτογραφική είναι απλά απαράδεκτη, ευχόμουν ότι η LG θα είχε πάρει το μήνυμα και θα βελτίωνε αυτο το πρόβλημα σε νεότερα μοντέλα. Δυστυχώς όμως φαίνεται ότι απλά αδιαφορεί για αυτό το κομμάτι ενός κινητού τηλεφώνου.

    • c.k. 13/12/2012 Reply

      Δεν νομίζω ότι αδιαφορεί, αφού το Optimus G, το Nexus 4 αλλά και το Optimus 4X HD έχουν καλές φωτογραφικές. Τώρα η σειρά L όντως απογοητεύει στην λήψη φωτογραφιών, το L9 κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με το L7 που έχεις

Leave your comment here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.