madfortech

LG Optimus Vu review, εμπειρία μεγάλων διαστάσεων

lg-optimus-vu-review-9

Υπάρχουν smartphones μικρά, μεσαία, μεγάλα, πολύ μεγάλα και πάρα πολύ μεγάλα. Το LG Optimus Vu αμφιταλαντεύεται μεταξύ των δύο τελευταίων και δικαίως παίρνει τον χαρακτηρισμό του Phablet από την LG, τους χρήστες και τα blogs όπως τούτο εδώ. Με μεγάλη ανυπομονησία περίμενα την LG να μου στείλει το Optimus Vu καθώς είμαι διστακτικός με τις μεγάλες οθόνες και πόσο μάλλον όταν βρίσκονται από 5 ίντσες και πάνω. Έτσι, έπαιξα αρκετά με το Vu, προσπάθησα να το ενσωματώσω στην καθημερινότητα μου και να δω πως ταιριάζει ένα phablet στον κόσμο μου. Ακολουθεί το review.

lg-optimus-vu-review-5

Μια συσκευή πλέον την κρίνεις και από το κουτί, παίζει σημαντικό ρόλο το κουτί να είναι προσεγμένο για να σε προϊδεάζει θετικά για αυτό που θα αντικρίσεις και όπως μπορείς να δεις και από το βίντεο στο τέλος, οι Κορεάτες έχουν κάνει άριστη δουλειά σε αυτό το κομμάτι. Εντυπωσιάστηκα και ένιωσα όπως πριν αρκετά χρόνια όταν άνοιξα το κουτί του Nokia N95. Το πρώτο πράγμα που συναντάς μόλις ανοίξεις το κουτί είναι φυσικά το LG Optimus Vu.

Πλαστικό παντού, σαγρέ πίσω πλευρά στα πρότυπα της σειράς L ενώ το τετραγωνισμένο σχήμα παραμένει, όπως παραμένουν και οι νίκελ λεπτομέρειες. Δεν εξηγείται αλλιώς, στην LG πρέπει να έχουν εμμονή με το νίκελ όπως ο κάγκουρας με τα φώτα νέον κάτω από τους μαρσπιέδες σε Citroenn Saxo του 99’’. Παρόλο που η κατασκευή είναι unibody, τα μικρό τριξίματα είναι παρόντα, γεγονός που οδηγεί το LG Optimus Vu στο να χάσει το τίτλου του smartphone με την κορυφαία ποιότητα κατασκευής.

lg-optimus-vu-review-4

Ας πάμε και στην οθόνη, που χωρίς αμφιβολία, αποτελεί το βασικό κριτήριο αγοράς του Optimus Vu. Τρομακτικά μεγάλη και τρομακτικά τετράγωνη, βλέπεις… η αναλογία είναι 4:3 και όχι wide όπως έχουμε συνηθίσει με αποτέλεσμα να χτυπάει περίεργα στο μάτι και την παλάμη. Η ανάλυση της είναι στα 768 x 1024 pixels στις 5.0 ίντσες  με το ppi  να φτάνει τον αριθμό 256. Πιξελάκια και άλλα τέτοια δε θα δεις και στο τέλος θα σου μείνει αποτυπωμένο στον εγκέφαλο, ένα πάνελ με σωστά χρώματα, εξαιρετικές γωνίες θέασης λόγω IPS και εξαιρετική φωτεινότητα.

lg-optimus-vu-review-7

Ταχύτητα, ταχύτητα, ταχύτητα. Το Optimus Vu είναι γρήγορο, δεν ξέρω πως τα πάει στα benchmarks, άλλωστε ποτέ δεν κάνω benchmarks. Ένας ξερός αριθμός δεν λέει τίποτα, αυτό που μετράει είναι η εμπειρία χρήσης και αυτό προσπαθώ να σου μεταφέρω. Το Vu φοράει τον Nvidia Tegra 3 στο 1.5 Ghz, έχει 1 GB RAM και η GPU είναι η GeForce ULP. Εκτελεί με άψογο τρόπο όσες γραμμές κώδικα και αν του δώσεις με τα παιχνίδια να αποτελούν εμπειρία από άλλο σύμπαν. Με λίγα λόγια, δεν κολλάει.

lg-optimus-vu-review-1

Είπαμε για το κουτί, την συναρμολόγηση και το hardware. Ήρθε η ώρα όμως να δούμε και το Software. Το LG Optimus Vu, τρέχει το Android 4.0 “out of the box” που λένε και στην Αγγλιστί, αλλά πάνω από αυτό οι Κορεάτες έχουν προσαρμόσει με αριστουργηματικό τρόπο το Optimus UI. Ένα από τα τελειότερα και εξυπνότερα UI που υπάρχουν σε smartphone με δυνατότητες όπως το Quick Memo να δίνουν πρόσθετους πόντους στην έννοια εργαλείο δουλειάς που χαρακτηρίζει το Vu και ο μόνος λόγος για να χρησιμοποιήσεις το πενάκι που περιέχει η συσκευασία.

lg-optimus-vu-review-6

Τέλος, η κάμερα κάνει μια χαρά την δουλειά της, τιμώντας τα 8 megapixel του φακού. Οι φωτογραφίες είναι καθαρές με σωστά χρώματα και θόρυβο που μπορεί να θεωρηθεί ανεκτός.

lg-optimus-vu-review-3

Το Phablet της LG, το είπα και στην αρχή, είναι αρκετά μεγάλο. Πολλές φορές βρήκα τον εαυτό μου να δυσκολεύεται πραγματικά να κρατήσει το τηλέφωνο με το ένα χέρι και να σύρει το δάκτυλό του γύρω από το εικονίδιο με το πράσινο τηλεφωνάκι για να απαντήσει σε μια κλήση. Πράγμα που μου έκανε την καθημερινότητα δύσκολη και με ξενέρωνε ελαφρώς. Από την άλλη όμως, ο άλλος μου εαυτός βρήκε το σερφάρισμα στο ίντερνετ, τη συγγραφή κειμένων, την προβολή βίντεο στο Youtube την ανάγνωση νέων στο Press και στο Google Currents, εμπειρία εξαιρετική που μόνο μια οθόνη 5 ιντσών μπορεί να σου προσφέρει.

lg-optimus-vu-review-8

Αν το αγοράσεις συνειδητοποιημένα και μπορείς να συμβιβαστείς με τις 5″ σε αναλογία 4:3, θα αποτελέσει ένα πραγματικό εργαλείο δουλειάς και ψυχαγωγίας. Επιπλέον, έχεις την εξαιρετική υποστήριξη της LG και μια τιμή χώμα, αφού μπορείς να το βρεις από κοντά 343 ευρώ.
lg-optimus-vu-review-2

 

LG Optimus Vu βίντεο παρουσίαση

Ευχαριστώ την LG Hellas για την παραχώρηση της συσκευής 

Tags: , , ,

Leave your comment here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.