madfortech

HTC 8S review, η ποιότητα και το στυλ γίνονται προσιτά

htc-8s-review-2

Το HTC 8S δεν ήρθε στον κόσμο για να σου πάρει τα μυαλά αλλά ούτε και για να διδάξει πως φτιάχνονται τα τηλέφωνα. Είναι το μικρό αδερφάκι του 8X και αποτελεί μια ιδανική πρόταση για κάποιον που δεν θέλει να δώσει πολλά χρήματα αλλά παράλληλα να μην χάσει σε ποιότητα κατασκευής, οθόνη και επιδόσεις.
htc-8s-review-4

Εξωτερικά

Η συσκευή είναι μικρή, ειδικά αν έχεις συνηθίσει θηρία των 4.7 και πάνω ιντσών, θα σου φανεί πολύ μικρή και κατά μια έννοια “ματζόβολη”. Επίσης, είναι ελαφριά στο χέρι, προσφέρει πάρα πολύ καλό grip και η όλη κατασκευή είναι unibody με κυρίαρχο υλικό κατασκευής το πλαστικό εκείνο που είναι τύπου σαγρέ και σου δίνει έναν αέρα ποιότητας. Στα χαρτιά μετράει 120.5 x 63 x 10.3 mm με το βάρος του να είναι στα 113 γραμμάρια.
htc-8s-review-1

Εσωτερικά

Qualcomm Snapdragon S4 CPU με δύο πυρήνες χρονισμένος στο 1 Ghz, 512 ΜΒ μνήμης RAM και τα Windows Phone 8 συνθέτουν ένα smartphone που παρά τις θυσίες σε RAM μπορεί να σταθεί και να κοιτάξει κατάματα τα “μεγαλύτερα” μοντέλα. Οποιαδήποτε εφαρμογή έχω κατεβάσει από το Store αλλά και σε καθημερινές εργασίες το HTC 8S ανταποκρίνεται ακαριαία.

htc-8s-review-3

Οθόνη

Δεν έχει την καλύτερη οθόνη της αγοράς. Αλλά έχει μια οθόνη που για την τιμή του θα σε ικανοποιήσει. Είναι στις 4 ίντσες με ανάλυση 800 Χ 480 με πολύ καλά χρώματα. Το pixel δεν απουσιάζει, είναι ορατό μερικές φορές στις κινήσεις και στα γραφικά στο μενού αλλά και γενικότερα.
htc-8s-review-5

Μπαταρία

Η μπαταρία του HTC 8S είναι στα 1700 mAh και αν κρίνεις μόνο και μόνο από το νούμερο θα διαπιστώσεις πως δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Μικρή σε χωρητικότητα, όμως η διαχείριση που γίνεται από το λειτουργικό αλλά και το χαμηλών απαιτήσεων chipset καταφέρνουν να φέρουν σε λειτουργία το HTC 8S για περίπου 20 με 22 ώρες, νούμερο ικανοποιητικό για τα σημερινά μας δεδομένα. Φυσικά αν το ξεπατώσεις σε κλήσεις, ίντερνετ, push κλπ δεν την βγάζεις ούτε μέχρι το απόγευμα αλλά πάντα μιλάμε για μια μέση κανονική χρήση.

htc-8s-review-7

Software

Κλασικά Windows Phone 8, γρήγορα, αποτελεσματικά και πανέμορφα ενώ η όλη αισθητική του λειτουργικού ταιριάζει γάντι με το σώμα του HTC 8S. Ένα μόνο παράπονο έχω, έλλειψη αποκλειστικών εφαρμογών της HTC για τα Windows Phone, γεγονός που χρειάζεται διόρθωση.
htc-8s-review-11

Επίλογος

Είναι ίσως η πρώτη φορά που πιάνω συσκευή στο χέρι μου και λέω σίγουρα θα κοστίζει 400 με 500 ευρώ, μπαίνω στο Skroutz και βλέπω τιμές από 225, δεν το πιστεύω, κάνω refresh. Τελικά είναι αλήθεια. Το HTC 8S αξίζει και το τελευταίο ευρώ που ζητάει η HTC. Είναι γρήγορο, ποιοτικό, στιβαρό και στυλάτο. Αν δεν θες να σου φύγει ένα μηνιάτικο, είναι μια καλή λύση.
htc-8s-review-13
htc-8s-review-9

HTC 8S βίντεο παρουσίαση

Ευχαριστώ θερμά την HTC για την παραχώρηση της συσκευής

Tags: , , ,

Comments ( 2 )

Τα σχόλια είναι free

 1. vprot 11/04/2013 Reply

  Ωραίο review, σύντομο και περιεκτικό – ευχαριστούμε!

  Το HTC 8S είναι μια από τις συσκευές που θα ήθελα να αποκτήσω για να αντικαταστήσω το παλιό μου LG Optimus 7, καθώς όπως είπες κι εσύ είναι απλά μια εύχρηστη, ποιοτική και πρακτική συσκευή, χωρίς τα πολλά-πολλά των πιο ακριβών μοντέλων. Θα περιμένω να το βρω σε κάποια φάση μεταχειρισμένο σε χαμηλότερη τιμή, αφού αν δεν χαλάσει το ένα κινητό δεν πηγαίνω για το επόμενο (οπότε έχω ακόμα χρόνο μπροστά μου).

  Στο μεταξύ το 8S έχει να ανταγωνιστεί το πολύ αξιόλογο Nokia Lumia 620 (https://www.skroutz.gr/products/compare_selected_products/40?compare=2492492%2C2828260), σε μια μάλλον δύσκολη μάχη 😉

  • c.k. 11/04/2013 Reply

   Εγώ σε ευχαριστώ για το σχόλιο!. Όντως δύσκολη η μάχη, θα το έχω στην κατοχή μου το 620 και έτσι θα μπορώ να συγκρίνω καλύτερα.

Leave your comment here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.