madfortech

Δεν υπάρχει χειρότερος

Wind1-530x330

Διαβάζοντας στο ίντερνετ έπεσα τυχαία πάνω σε τούτο εδώ το άρθρο και αισθάνομαι πως πρέπει να απαντήσω.

Πρώτον γιατί θεωρώ ότι τέτοιου είδους κείμενα γράφονται ξεκάθαρα για να σκαρφαλώνουν τα pageviews. Και δεύτερον γιατί o δικός μου δημοσιογραφικός κώδικας τιμής, αναφέρει ότι δεν εκθέτεις εύκολα, γιατί πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να εκτεθείς ο ίδιος. Είναι σαν να λες ότι το «Χ» αυτοκίνητο είναι το χειρότερο που κυκλοφορεί. Ακόμη και αν επιχειρηματολογείς, χάνεις την αξιοπιστία σου με το καλημέρα. Καταρχήν γιατί δεν υπάρχει κακό αυτοκίνητο…

Στην ίδια λογική δεν νοείται να πεις ότι η Cosmote ή η Vodafone είναι η χειρότερη εταιρία κινητής τηλεφωνίας. Όπως δε νοείται να παραβλέψεις τον παράγοντα υποκειμενικότητα. Αυτό που μπορείς να κάνεις σε περίπτωση που κάτι σε ενοχλεί, είναι να παραθέσεις τα σχόλια σου και ύστερα να αφήσεις το κοινό σου να σε κρίνει – όπως έκανα στην περίπτωση της Cosmote, όταν μου παρουσιάστηκε ένα λιγότερο ή περισσότερο (δεν έχει σημασία), πρόβλημα.

Επίσης, δεν μπορώ να βαπτίσω μια εταιρία ως «χειρότερη», όταν πουλάει τα προϊόντα της μέσω τηλεφώνου, δίνοντας δουλειά σε δεκάδες άτομα. Δεν είναι η καλύτερη μέθοδος προώθησης, από την άλλη όμως είναι μια πάγια τακτική που ακολουθείται στην Ελλάδα, οπότε είτε την αποδέχεσαι και πας παρακάτω, είτε διατηρείς την επαφή μόνο από το σταθερό σου τηλέφωνο. Και είναι και το άλλο. Δεν ξέρω αν έχει ειπωθεί γενικά, αλλά ειδικά η Wind έχει τις καλύτερες χρεώσεις όπως έχω γράψει και εδώ, ενώ με την πάροδο του χρόνου βελτιώνει σημαντικά τις υποδομές της. Μπορεί να μη σου αρέσει εσένα προσωπικά, όμως αυτό δεν την κάνει τη χειρότερη επειδή τυχόν έχεις απωθημένα.

Tags: , ,

Comments ( 2 )

Τα σχόλια είναι free

 1. Χάρης 17/09/2013 Reply

  Αυτό που λέει πάντως σίγουρα δεν είναι ψέμα.
  Η Wind έχει βάλει τρίτη εταιρία να καλεί σε όλες τις ώρες και με ενοχλητικό τρόπο να προσπαθεί να προωθήσει συνδέσεις συμβολαίων.

  Το ότι δεν σέβονται την επιθυμία για εξαίρεση είναι καταρχήν παράνομο και φυσικά ανήθικο και αντι-δεοντολογικό. Το αν το έγραψε όμορφα ή όχι δεν θα το κρίνω αλλά και εγώ προσωπικά έχω έρθει ΠΟΛΛΕΣ στη θέση να ξεκινήσω διαδικτυακό πόλεμο εναντίον της Wind που σιγοντάρει την κατάσταση χωρίς να παίρνει θέση. Εν τέλει παράτησα το νούμερο της Wind και δεν ξανα ασχολήθηκα μαζί τους. Τουλάχιστον στο cosmote και στο vodafone κινητό μου δεν με ενοχλεί κανένας.

  Φυσικά η ΕΕΤΤ δεν κάνει τίποτα με καταγγελίες πολιτών (διάβασε το αντίστοιχο θέμα στο myphone.gr) και η εταιρία αυτή ενώ συστήνεται ως Wind στα τηλεφωνήματα κρύβεται πίσω από το “καταγράψαμε το αίτημά σας και θα βγείτε από τη λίστα” των εκπροσώπων της Wind.

  Εν τέλει αναγκάστηκε πολύς κόσμος να πάρει συσκευές που απλά μπλοκάρουν συγκεκριμένους αριθμούς ώστε να ησυχάσουν. (το android είναι πολύ καλό σε αυτόν τον τομέα παρεμπιπτόντως)

  Και θα συμφωνήσω με τον κύριο. Δεν υπάρχει χειρότερος. Όταν διαλέγω την Wind με τις φθηνότερες χρεώσεις για να αρχίσω να λύνω προβλήματα, δεν το κάνω με αντάλλαγμα την προσωπική μου ηρεμία.

  Αυτά. 🙂

 2. Mr.X 18/09/2013 Reply

  Όπως εσύ ψέγεις τον πρώτο αρθρογράφο ότι κατηγορεί την Wind, κάποιος μπορεί να κατηγορήσει και εσένα ότι της κάνει διαφήμιση, από την στιγμή που οι εταιρείες έχουν προσωποποιηθεί σε ένα άρθρο. Επειδή κάποιοι προσπαθούν να μας "πουλήσουν φύκια" για να βγάλουν υπερκέρδη, δεν σημαίνει ότι είμαι υποχρεωμένος να αφιερώσω έστω και 1 δευτερόλεπτο από την ζωή μου για να τους ακούσω. Δεν πουλάνε; Δικό τους πρόβλημα. Οφείλω να προασπίσω τα δικαιώματά μου, σε πολλούς τομείς -από το πως βρήκαν το προσωπικό μου τηλέφωνο, ποιος το έδωσε, πλήρωσαν για να το πάρουν (spamming); Μέχρι την διατάραξη της ηρεμίας μου κάθε μεσημέρι-.

  Αυτό που προτείνω εγώ είναι ο καθένα που ενοχλείται από αυτά τα τηλεφωνήματα προώθησης, να κλείνει αμέσως το τηλέφωνο μόλις καταλαβαίνει περί τίνος πρόκειται και αν αυτό συνεχιστεί να στείλει εξώδικο στις εκάστοτε εταιρείες και να απευθύνει σε δικηγόρο, στην EETT καθώς και σε ενώσεις προστασίας καταναλωτών.

Leave your comment here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.