madfortech

Sony Xperia Z Ultra, ένα πραγματικά μεγάλο smartphone

sony-xperia-z-ultra-review-11

Η ύπαρξη συσκευής και μόνο που προορίζεται για καθημερινή χρήση και έχει διαγώνιο οθόνης 6.44 ίντσες με τρομάζει. Σκέφτομαι εικόνες με τεράστια τηλέφωνα και ανθρώπους να τα κρατάνε και να μιλάνε χωρίς να φαίνονται τα κεφάλια τους. Ένα τέτοιο τηλέφωνο είναι το Sony Xperia Z Ultra, το οποίο αμφιταλαντεύεται μεταξύ phablet και πραγματικού tablet χωρίς σαφή ταυτότητα σε ετούτο τον πλανήτη. Όλα τα παραπάνω βέβαια δεν είναι απαραίτητα κακά και στην συνέχεια θα εξηγήσω το γιατί προσπαθώντας να αδειάσω τις εικόνες από το μυαλό μου και να επικεντρωθώ στην συσκευή.

sony-xperia-z-ultra-review-15

Για αρχή να σου πω ότι δούλευα το Sony Xperia Z Ultra ως βασικό μου τηλέφωνο, αυτό σημαίνει ότι το πήρα μαζί μου στο γραφείο, στην καφετέρια, στο κομοδίνο, στο αμάξι και γενικά παντού. Επίσης θα πρέπει να βάλεις στο μυαλό σου ότι η συσκευή μετράει 179.4 x 92.2 x 6.5 χιλ. Είναι μεγάλο, πολύ μεγάλο αλλά ταυτόχρονα είναι λεπτό όσο ένα μολύβι και εκεί είναι που εντυπωσιάζεσαι, όπως εντυπωσιάζεσαι και από την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής με γυαλί και μέταλλα αλλά και από τον λεγόμενο κατά την Sony, omnibalance σχεδιασμό διατηρώντας την λιτότητα και το minimal στοιχείο στα καλύτερά του.

sony-xperia-z-ultra-review-9

Γενικά για το μέγεθος του Ultra, το βάρος του δεν είναι εξωφρενικό αφού ζυγίζει 212 γραμμάρια, βάρος όχι αμελητέο αλλά ανεκτό. Κατά τα άλλα είναι σύμφωνο με τα πρότυπα IP 55/58 που σημαίνει πως μπορεί να αντέξει νερό και σκόνη και αυτό είναι ένα ακόμη συν.

Ο υπεύθυνος για την σωστή διαχείριση του Ultra σε επίπεδο hardware είναι o Snapdragon 800 στα 2.2 GHz παρέα με 2 GB RAM. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως το phablet της Sony είναι ικανό να τρέξει οποιαδήποτε εφαρμογή από το Play Store χωρίς απολύτως κανένα κόλλημα ή καθυστερήσεις. Το σημαντικό του μειονέκτημα βέβαια είναι η κάμερα του που αν και είναι στα 8 megapixel, δεν έχει led flash και η ποιότητα της δεν είναι η καλύτερη δυνατή αν συνυπολογίσουμε και την τιμή του Z Ultra. Από την άλλη, δεν απουσιάζει η υποδοχή για κάρτες microSD αλλά και μπροστά κάμερα, ιδανική για βιντεοκλήσεις.

sony-xperia-z-ultra-review-13

Η οθόνη του Xperia Z ultra είναι απλά εντυπωσιακή. Σε ότι έχει να κάνει με την φωτεινότητα, τα χρώματα, τις γωνίες θέασης και την θέαση της κάτω από το φως του ήλιου, παίρνει σε όλα άριστα. Διαθέτει τις τεχνολογίες Τriluminos display και X-Reality Engine της Sony ενώ η ανάλυση της είναι στα 1080 x 1920 pixels σε 6.4 ίντσες, πράγμα που κάνει το ppi να φτάνει στον αριθμό 344.

Η μπαταρία του είναι στα 3050 mAh και είναι ικανή να διατηρήσει το Ultra για μια μέρα γεμάτη. Με συνεχή σύνδεση στο δίκτυο και τον συγχρονισμό ανοικτό άντεξε μια μέρα ενώ την επομένη το πρωί μου ζητούσε να μπει στην πρίζα.

sony-xperia-z-ultra-review-2

Σε επίπεδο software, το Xperia Z Ultra τρέχει την έκδοση 4.2.2 του Android με το custom UI της Sony. Γενικά το UI της Sony προσφέρει αρκετές ευκολίες όπως η δυνατότητα για πολλαπλά παράθυρα και εφαρμογή σημειώσεων παντού μέσα στην συσκευή. Δεν επηρεάζει την λειτουργία του Android και το κάνει ομορφότερο, πράγμα σπάνιο στις μέρες μας, κάνοντας το να ταιριάζει με την αισθητική της συσκευής.

sony-xperia-z-ultra-review-14

Το Xperia Z Ultra είναι για τον συνειδητοποιημένο καταναλωτή. Δεν είναι για το τραπεζάκι της καφετέριας. Είναι ένα all around smartphone που αν δεν σε ενοχλεί το μεγάλο της μέγεθος και την εντάξεις στην καθημερινότητά σου, θα σε ικανοποιήσει απόλυτα.

Sony Xperia Z Ultra βίντεο hands on

Βρες το Sony Xperia Z Ultra στην καλύτερη τιμή της αγοράς


Μπορείς να παρακολουθήσεις το unboxing του Xperia Z Ultra

Ευχαριστώ την Sony για την παραχώρηση της συσκευής

Tags: , , , , ,

Comment ( 1 )

Τα σχόλια είναι free

  1. Renos 27/10/2013 Reply

    Polu Kalo Kin

Leave your comment here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.