madfortech

HTC One mini, το review

htc-one-mini-review-6

Το να σου κολλάνε το προσωνύμιο mini δίπλα στο βασικό σου όνομα δεν αποτελεί ρετσινιά πλέον. Δηλώνει καθαρά το μικρό σου μέγεθος χωρίς να υπονοεί πως έχεις υποστεί κουτσούρεμα σε τεχνικά χαρακτηριστικά και τεχνολογίες. Το παραπάνω συμβαίνει και με το HTC One mini, απλά είναι μικρότερο.

Εξωτερικά θα συναντήσεις το ίδιο μέταλλο που έχεις μάθει από το HTC One κρατώντας την σημαία της ποιότητας κατασκευής ψηλά προσφέροντας παράλληλα μια στιβαρή συσκευή λόγω της unibody κατασκευής. Ωστόσο, το design εδώ έχει αλλάξει λίγο καθώς περιμετρικά της συσκευής υπάρχει μια λευκή λωρίδα πλαστικού ακυρώνοντας έτσι την zero gap τεχνική. Οι διαστάσεις του είναι 132 x 63.2 x 9.3 mm με το βάρος του να φτάνει τα 122 γραμμάρια. Είναι βαρύτερο από ένα iPhone αλλά εξίσου φιλικό προς την παλάμη παρόλο την μεγαλύτερη οθόνη. Η πίσω κυρτή επιφάνεια βοηθάει την παλάμη να αγκαλιάζει την συσκευή με τρόπο σχεδόν μαγικό.

htc-one-mini-review-8

Στο εσωτερικό έχουν γίνει μερικές παραχωρήσεις που όμως δεν αφαιρούν πόντους από την συνολική εμπειρία χρήσης του HTC One mini. Διαθέτει τον Snapdragon 400 με δύο πυρήνες στα 1.4 Ghz, 1 GB RAM και 16GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου με διαθέσιμα στον χρήστη γύρω στα 12GB. Φυσικά δεν απουσιάζουν τα γνωστά ηλεκτρονικά όπως A-GPS, bluetooth 4.0, beats audio για τον ήχο και υποστήριξη για δίκτυα 4G LTE.

htc-one-mini-review-16

To HTC One mini ανταποκρίνεται ευχάριστα σε εφαρμογές και παιχνίδια από το Play store αλλά και χωρίς καθυστερήσεις στις καθημερινές δραστηριότητες.

Η οθόνη του μπορεί να μην είναι 1080p αλλά στις 4.3″ τα 720p ανάλυσης είναι υπεραρκετά εκτός και αν ψάχνεις να βρεις τα πίξελ με μικροσκόπιο. Το ppi είναι 342, τα χρώματα της είναι εξαιρετικά όπως επίσης και οι γωνίες θέασης.

htc-one-mini-review-17

Από την άλλη η μπαταρία του δεν τα πάει και τόσο καλά στα 1800 mAh. Προσφέρει το πολύ χρήση μιας μέρας, αν δουλέψουμε την συσκευή στο φουλ, το μόνο σίγουρο είναι πως μόλις σκοτεινιάσει θα πρέπει να ψάχνουμε για πρίζα.

Σε ότι έχει να κάνει με την κάμερα, τα πράγματα είναι ίδια και απαράλλακτα με το HTC One. Ultrapixel τεχνολογία που προσφέρει ωραίες λήψεις στο σκοτάδι και γενικά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού αλλά στην ημέρα δεν τα πάει εξαιρετικά, χάνοντας αρκετή λεπτομέρεια λόγω των 4 megapixel. Υπάρχει φυσικά και εμπρόσθια κάμερα στα 1.6 megapixel για πολύ μπλα μπλα.

htc-one-mini-review-12

Όσο για το Software, το HTC One mini τρέχει το Android 4.2.2 ενώ θα αναβαθμιστεί σε Android KitKat λίαν συντόμως. Πάνω από το Android τρέχει το Sense UI, το οποίο είναι το τελειότερο UI τρίτου κατασκευαστή έχοντας μίνιμαλ σχεδιασμό χωρίς περιττές προσθήκες και εφαρμογές που δεν πρόκειται να ανοίξεις ποτέ.

htc-one-mini-review-5

Αν διαθέτει πάνω από 350 ευρώ, σου αρέσει η φορητότητα που προσφέρουν οι 4.3″ και δεν θες να δώσεις κάτι παραπάνω από ένα μηνιάτικο για iPhone, το HTC One mini προσφέρει όλα όσα θα ήθελες. Είναι γρήγορο, ποιοτικό, όμορφο και φορητό όπως έπρεπε να είναι κάθε smartphone. Μπράβο HTC.

 HTC One mini βίντεο

Βρες το HTC One mini στην καλύτερη τιμή της αγοράς

Tags: , , ,

Comments ( 4 )

Τα σχόλια είναι free

  1. Καλά Χριστούγεννα σε όλους και καλές γιορτές.

  2. ΝΙΚΟΣ ΛΟΥΚΑΤΑΡΗ&Sig 27/12/2013 Reply

    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΝΕΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΟΠΟΡΙΑΚΗ

  3. Καλη χρονια σε ολους και με αρκετη τυχη

Leave your comment here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.