madfortech

MLS iQ Tab Astro 3G review, μια φιλότιμη προσπάθεια

mls-astro-3g-review-1

Υπάρχει ένα tablet που κανιβαλίζει όλα τα υπόλοιπα και ακούσει στο όνομα iPad, θεωρώ πως είναι αρκετά δύσκολο για κάθε εταιρία να το ξεπεράσει και να δημιουργήσει την δική της πρόταση στα ίδια λεφτά με λιγότερους πόρους και χωρίς την ύπαρξη των τεχνικών παρασκευής της Apple ή της κάθε Apple. Το Astro 3G της MLS ανήκει στην κατηγορία των 8″ και από τιμή πολύ κοντά στα iPad Mini και Nexus 7 της Google, καταφέρνει όμως να αναδείξει την γαλανόλευκη που φέρει στο κουτί του ως σήμα;

mls-astro-3g-review-8

Εξωτερικά, δεν μπορώ να πω ότι διαφέρει αρκετά από το iPad Mini, είναι σχεδόν όμοια και σε μέγεθος και σε εμφάνιση. Το MLS iQ Tab Astro 3G είναι φτιαγμένο από αλουμίνιο στο πίσω μέρος με ωραία υφή. Σαν κατασκευή δεν είναι ότι πιο στιβαρό υπάρχει, αφού πολλές φορές όταν το πίεσα στην πλάτη αισθάνθηκα πως υπήρχαν μέρη που κουνιόντουσαν ή “έπαιζαν” από τη θέση τους, σε αποδεκτό σημείο βέβαια και επ’ ουδενί δεν είναι αποτρεπτικός παράγοντας για την αγορά του. Το βάρος του είναι στα 366 γραμμάρια κάνοντας το ιδανικό για πολύωρο κράτημα και διάβασμα ενώ οι διαστάσεις του είναι 20.3 cm x 0.79 cm x 13.8 cm κάνοντας τον χρήστη να μπορεί να το κρατάει ακόμη και με το ένα χέρι.

mls-astro-3g-review-22

Στο εσωτερικό τώρα, μην περιμένεις εξωτικά τεχνικά χαρακτηρίστηκα και επεξεργαστές να δουλεύουν στα όρια. Από την άλλη, μπορείς να περιμένεις μια εμπειρία χρήσης αρκετά ικανοποιητική και χωρίς κολλήματα. Ο επεξεργαστής του Astro 3G είναι τετραπύρηνος MediaTek στα 1.2GHz, η μνήμη RAM στα 1 GB ενώ ο ενσωματωμένος χώρος αποθήκευσης είναι 8 GB με δυνατότητα επέκτασης μέσω καρτών MicroSD. Τα κλασικά σκαλώματα δεν απουσιάζουν αλλά είναι αποδεκτά και δεν αλλοιώνουν την εμπειρία χρήσης, σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί κάποιος να χαρακτηρίσει το MLS ως σούπερ γρήγορο.

mls-astro-3g-review-28

Σε ότι έχει να κάνει με την οθόνη, τα πράγματα είναι καλά. Η οθόνη για μένα έχει το ιδανικό μέγεθος για μια σωστή εμπειρία, ενώ η ανάλυση της αν και θα μπορούσε να ήταν στα 1080p, είναι πολύ καλή χωρίς να εμφανίζονται τα μισητά pixels. Στα χαρτιά η ανάλυση είναι 1024×768 pixels ενώ το πάνελ είναι τεχνολογίας IPS. Καλά χρώματα και καλές γωνίες θέασης.

mls-astro-3g-review-27

Από μπαταρία δεν μπορώ να πω ότι με εξέπληξε, ήταν ότι περίμενα από ένα tablet. Άνετα μια μέρα με βαριά χρήση ενώ τις περισσότερες φορές που το είχα σπίτι και σέρφαρα στο ίντερνετ το φόρτιζα κάθε 3 με 4 μέρες, με ελαφριά θα έλεγα χρήση.

Μια πληγή του MLS iQTab Astro 3G είναι το λογισμικό του. Τρέχει το Android 4.2.2 Jelly Bean χωρίς κανένα πλάνο αναβάθμισης. Ευτυχώς ο launcher είναι σχεδόν μαμά Google οπότε είναι όμορφος. Στα συν μπορούμε να υπολογίσουμε και την ύπαρξη του ειδικού λογισμικού της MLS που σου επιτρέπει με την φωνή σου να γράψεις email ακόμη και να ξεκλειδώσεις την συσκευή με την εφαρμογή Talk and Lock. Δεν μπορώ όμως να δεχτώ την άσχημη εφαρμογή πλοήγησης που έχει γίνει port από την έκδοση για smartphone ακριβώς όπως είναι, για να σου δώσω να καταλάβεις φαίνονται όλα σε μεγέθυνση στον υπερθετικό βαθμό ενώ τα μενού και όλες οι ρυθμίσεις είναι ακριβώς όπως στα smartphone της MLS.

mls-astro-3g-review-7

Να το αγοράσω;

Δεν ξέρω, δεν μπορώ να σου πω, δεν είμαι εσύ. Στα 250 ευρώ που κοστίζει, υπάρχουν πολλές προτάσεις που είναι κορυφή στην κατηγορία όπως το iPad mini και το Nexus 7. Από την άλλη, το MLS έχει το καλύτερο λογισμικό αναγνώρισης φωνής στα Ελληνικά και για πολλούς αυτό είναι συν, σκέψου η μητέρα μου πριν της το δώσω δεν μπορούσε με τίποτα να γράψει μήνυμα, τώρα ξεπερνάει τους 160 χαρακτήρες για πλάκα χωρίς να ακουμπάει το πληκτρολόγιο. Επίσης, το MLS στην ανάγκη μπορείς να το κάνεις και τηλέφωνο και αυτό μετράει.

MLS iQTab Astro 3G βίντεο παρουσίαση

Tags: , , ,

Leave your comment here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.