madfortech

Sony Xperia Z2 Tablet, το review

xperia-z2-tablet-review-11

H Sony έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν την ικανότητά της να κατασκευάζει όμορφα, λιτά και ποιοτικά αντικείμενα. Το νέο της tablet, Sony Xperia Z2 tablet δεν αποτελεί εξαίρεση καθώς συνδυάζει εξαιρετικό design και τεχνικά χαρακτηριστικά που θα ζήλευε ο κάθε ανταγωνιστής ενώ παράλληλα αποτελεί βήμα προόδου σε σχέση με το Z1 Tablet.

Το Xperia Z2 Tablet ξεχωρίζει αρχικά από το εξωτερικό του. Είναι το λεπτότερο tablet στις 10.1″ της αγοράς και αυτό φαίνεται καθώς όταν το βλέπει κάποιος πάνω σε τραπέζι, δύσκολο να ξεχωρίσει το tablet. Ενδεικτικά το πάχος του είναι 6.4 χιλ. Επίσης, πέρα από το λεπτό του πάχος, το Z2 tablet είναι και εξαιρετικά ελαφρύ στα 439 γραμμάρια με αποτέλεσμα, παρά τις 10.1 ίντσες του να μην κουράζει καθόλου σε πολύωρο κράτημα, κάνοντας το ιδανικό για ανάγνωση βιβλίων ή προβολή ταινιών και σειρών. Να σας πως εδώ πως η συσκευή είναι αδιάβροχη, αυτό δεν σημαίνει πως θα μπούμε στην θάλασσα παρέα αλλά μπορεί να αντέξει το νερό της βροχής ή μια πτώση σε νερά χωρίς κανένα πρόβλημα, για αυτό τον λόγο θα παρατηρήσουμε πως οι θύρες του είναι καλυμμένες.

xperia-z2-tablet-review-4

Εκτός όμως από το εξωτερικό του, η Sony έχει προσέξει και το εσωτερικό κομμάτι της συσκευής αφού το Z2 tablet διαθέτει τον τετραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 801 στα 2.3 GHz μαζί με 3GB RAM, εσωτερική μνήμη 16GB, με διαθέσιμα για τον χρήστη τα 11GB, επεκτάσιμη μέσω καρτών SD. Διαθέτει ακόμη μπροστά και πίσω κάμερα ενώ δεν απουσιάζει κάθε λογής ηλεκτρονικό, ακόμη και θύρα υπέρυθρων.

Σημαντική αναβάθμιση σε σχέση με τον προκάτοχό του, το Z Tablet, έχει γίνει και στην οθόνη της συσκευής. Από όσο φαίνεται η Sony έμαθε πλέον να κατασκευάζει οθόνες για φορητές συσκευές καθώς στα Z1 και Z1 Tablet οι οθόνες διακρίνονταν από ένα τύπου ξεπλυμένα χρώματα. Πλέον η ανάλυση της είναι στα 1200 x 1920 pixels με το ppi να φτάνει τον αριθμό 224 κάνοντας δύσκολο να ξεχωρίσουμε τα pixels. Η σημαντικότερη όμως βελτίωση έγκειται στο γεγονός πως τα χρώματα του Z2 Tablet είναι εξαιρετικά, ζωντανά χωρίς υπερβολές και υπερκορεσμό, ενώ οι γωνίες θέασης θα μπορούσαν να πάρουν βραβείο. Ίσως η οθόνη του Z2 tablet αποτελεί το δυνατότερο του χαρτί ξεπερνώντας ακόμη και τον άμεσο της αντίπαλο που ακούει στο όνομα iPad.

xperia-z2-tablet-review-16

Οι κάμερες της συσκευής είναι στα 8.1 megapixel πίσω και στα 2.2 megapixel εμπρός. Για την κατηγορία του tablet, οι κάμερες που έχει το Ζ2 είναι πολύ καλές, όχι όμως γενικά καλές. Οι φωτογραφίες έχουν θόρυβο ενώ σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού τα πράγματα είναι χειρότερα με υπερκορεσμένα επεξεργασμένα χρώματα. Ωστόσο, από ένα 10.1″ tablet δεν έχουμε απαιτήσεις και δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο. Η μπροστά κάμερα στα 2.2 megapixel μοιάζει πολύ με εκείνη που έχουν τα νέα Macbooks και το iPad σε ανάλυση και σε ποιότητα εικόνας κάνοντας την ιδανικό σύντροφο για chat και βιντεοκλήσεις. Γενικά με το Z2 tablet αν το χρειαστείς, μπορείς να τραβήξεις καλές φωτογραφίες ενώ όλος ο θόρυβος και οι ατέλειες φαντάζομαι πως είναι περισσότερο θέμα software παρά hardware.

xperia-z2-tablet-review-15

Η μπαταρία για τον μέσο χρήστη αρκεί έτσι ώστε να βλέπουμε περιεχόμενο στο ίντερνετ, βίντεο, φωτογραφίες και να διαβάζουμε βιβλία για περίπου 10 ώρες ενώ με μια απλή καθημερινή χρήστη, άνετα μπορεί να περάσει 4 με 5 μέρες μακριά από πρίζες. Στα χαρτιά είναι 6000 mAh.

Τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά του Z2 Tablet περιλαμβάνουν θύρα υπέρυθρων για να χειριζόμαστε τις συσκευές στο σαλόνι μας, GPS, υποστήριξη micro SIM, NFC και ότι άλλο θα περίμενε κανείς από μια σύγχρονη premium συσκευή.

xperia-z2-tablet-review-6

Το Xperia Z2 όπως είναι φυσικό, τρέχει το Android 4.4.2 με το Xperia UI πάνω από αυτό. Το UI στο tablet της Sony δεν διαφέρει πολύ σε σχέση με εκείνο που τρέχει στα smartphone της εταιρίας. Παραμένει χρηστικό και όμορφο αλλά δεν είναι όπως θα έπρεπε παραμετροποιημένο για tablet, όπως και πολλές εφαρμογές του Android.

xperia-z2-tablet-review-3

Το Z2 tablet, στην τελική, είναι μια από τις καλύτερες εναλλακτικές προτάσεις στο κυρίαρχο iPad, όχι τόσο λόγω του software καθώς η πλατφόρμα του Android έχει πολύ δρόμο ακόμη να διανύσει έτσι ώστε να φτάσει το αντίπαλο στρατόπεδο του iOS, αλλά κυρίως λόγω του hardware και της ποιότητας κατασκευής του. Αν και η τιμή του είναι παρόμοια με εκείνη του ανταγωνισμού, διαλέγεις και παίρνεις.

Sony Xperia Z2 Tablet hands on βίντεο

Ευχαριστώ την Sony για την παραχώρηση της συσκευής.

Βρες το Xperia Z2 Tablet στην καλύτερη τιμή της αγοράς

Tags: , , , ,

Comments ( 2 )

Τα σχόλια είναι free

  1. τονια 31/07/2015 Reply

    Έχω το σώνι ζ2 ψάχνω οθόνη

    • c.k. 31/07/2015 Reply

      Δεν μπορώ να σε βοηθήσω σε κάτι τέτοιο

Leave your comment here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.