madfortech

600 Λέξεις για το Samsung Galaxy Alpha

samsung_galaxy_alpha_8

Samsung Galaxy Aplha λοιπόν. Για πρώτη φορά η Samsung προσπαθεί να κάνει τα τηλέφωνα της πιο ποιοτικά, να χρησιμοποιήσει υλικά μακριά από το πλαστικό. Η πρώτη της προσπάθεια είναι το Samsung Galaxy Alpha και μένει να δούμε αν πραγματικά καταφέρνει να ξεχωρίσει και πως στέκεται σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Όταν χάζευα το Samsung Galaxy Aplha στο ίντερνετ και σε διάφορα βίντεο στο youtube, έλεγα πως είναι μια από τα ίδια. Ίδιο σκαρί, ίδια πλαστικά μπρος και πίσω και γύρω γύρω αλουμίνιο. Φαινομενικά έτσι είναι, αλλά αυτό που βλέπεις με αυτό που νιώθεις όταν το πιάνεις στα χέρια σου είναι κάτι άλλο. Όταν το έβγαλα από το κουτί και το έπιασα στα χέρια μου, κατάλαβα πως τούτο εδώ δεν είναι ένα ακόμη Samsung. Το πλαίσιο από αλουμίνιο δίνει στο Alpha μια ολοκληρωτικά διαφορετική αίσθηση στο χέρι ενώ παράλληλα το μαλακό πίσω μέρος βοηθάει στο κράτημα. Είναι εντυπωσιακά ελαφρύ και μικρό, είναι λίγο πιο κοντό από το iPhone 6 και λίγο πιο πλατύ κάνοντας το ιδανικό για κάθε παλάμη. Βέβαια, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, μοιάζει πολύ με το iPhone 5S και γενικότερα με iPhone.

samsung_galaxy_alpha_16

Στο εσωτερικό κομμάτι, το Galaxy Alpha δεν με εντυπωσίασε. Φοράει το chipset Exynos 5 Octa 5430 της Samsung το οποίο αποτελείται από έναν τετραπύρηνο και έναν οκταπύρηνο επεξεργαστή, παρέα τους κάνει 2GB RAM, 32 εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου καθώς και μια μπαταρία στα 1860mAh. Δεν μπορώ να πω ότι έμεινα ικανοποιημένος από την απόδοση του Samsung Galaxy Alpha. Όταν το πρωτάνοιξα και άρχισα να ρολάρω στα μενού και στα κουμπάκια της Samsung όλα φαίνονταν οκ … αργότερα όμως και περίπου στην πέμπτη μέρα συμβίωσης μαζί του παρατηρήθηκε lag, αμελητέο μεν και όχι κάτι αποτρεπτικό από την αγορά της συσκευής, αλλά ήταν υπαρκτό και όσο περισσότερο το σκάλιζα τόσο lag έπαιρνα και περίεργα σκαλώματα από το πουθενά. Πιθανολογώ ωστόσο ότι κυρίως είναι θέμα software και πως θα εξαλειφθεί στο επόμενο update.

samsung_galaxy_alpha_14

H οθόνη … γιατί αγαπητή Samsung δεν έκανες κάτι καλύτερο; Δεν έχω παράπονο για τα 720p της ανάλυσης, είναι μια χαρά δεν θα παρατηρηθούν τα πίξελ με γυμνό μάτι, αλλά οι γωνίες θέασης είναι απογοητευτικές όπως και τα χρώματα της Amoled οθόνης του. Υπερκορεσμένα όσο δεν πάει άλλο και το λευκό είναι ανύπαρκτο με την θέση του να την παίρνει το γκρι, ειδικά σε χαμηλή φωτεινότητα. Κατά τα άλλα, είναι φοβερή σε απόκριση, αυτό. Θεωρώ με λίγα λόγια πως για την τιμή του Alpha θα έπρεπε να μπει μια πολύ καλύτερη οθόνη. Ο μέσος χρήστης δεν θα καταλάβει ίσως τίποτα, αυτό όμως δεν λέει κάτι.

Όσο για την κάμερα, είναι αρκετά καλή αλλά χειρότερη από του Galaxy S5, αν και 12 megapixel. Δεν έχει την μέγιστη ακρίβεια στην εστίαση και τείνει ελεώ του software να δημιουργεί υπερκορεσμένες εικόνες. Βέβαια, κατά γενική ομολογία, η κάμερα του δεν θα σε απογοητεύσει και στο βίντεο τα πάει περίφημα.

samsung_galaxy_alpha_15

Στο software κομμάτι, ξέρεις, θα ήθελα να σου πω ότι τρέχει το TouchWiz της Samsung και όχι το καθαρό Android. Το TouchWiz, όπως έχουμε πει ξανά στο παρελθόν, είναι πιο άσχημο από το Android και με πλήθος άχρηστων ρυθμίσεων και παραμέτρων. Δεν αντιλέγω στο ότι από την παρουσίαση του S5 και μετά τα πράγματα έχουν βελτιωθεί αρκετά, όμως παραμένει ως εμπειρία χρήσης κατώτερη από εκείνη που θα αποκόμιζε κανείς αν είχε ένα Samsung Galaxy Alpha με stock Android Lollipop.

samsung_galaxy_alpha_7

Δεν θα σου πω αν είναι καλό η όχι όπως άλλωστε συμβαίνει με το οτιδήποτε. Είναι όμορφο, ίσως παραπάνω όμορφο από οποιοδήποτε Samsung έχω δει, είναι μικρό και χωράει άνετα στην παλάμη, είναι premium και συνάμα ακριβό. Για τους φαν του Android και της Samsung είναι ιδανική συσκευή, ειδικά αν όταν ακούς 5” σε πιάνει τρέμουλο.

samsung_galaxy_alpha_3

Tags: , , , ,

Leave your comment here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.