madfortech

Sony Xperia T3, η δοκιμή μου

sony-xperia-t3-review-19

Τα smartphones εξελίσσονται με ρυθμούς γρηγορότερους από ότι κανείς θα περίμενε. Περισσότερα megapixel, περισσότερα pixel στην οθόνη, πιο γρήγοροι επεξεργαστές και πάει λέγοντας ανατρέποντας κάθε μας υποτιθέμενη απάντηση στην ερώτηση, μα που θα πάει αυτό το πράγμα; Στην περίπτωση μας, το Sony Xperia T3 δεν είναι το smartphone κορυφή τεχνικών χαρακτηριστικών, ούτε το smartphone με το οποίο η Sony θα διαφημίσει τις τεχνολογίες της. Ανήκει στην μεσαία κατηγορία και στην συνέχεια θα δούμε πως τα καταφέρνει σε καθημερινό επίπεδο.

To Sony T3 δεν μπορεί να χαρακτηριστεί άσχημο, περισσότερο όμορφο θα το έλεγα. Λίγο βαρετό, ναι, καθώς η Sony χρησιμοποιεί την ίδια συνταγή στο design. Λιτές γραμμές, ορθογώνιο σχήμα, λεπτό, νίκελ γύρω γύρω και μεγάλα bezels γύρω από την οθόνη στολισμένα με τα απαραίτητα λογότυπα της Sony. Ένα τυπικό smartphone με οθόνη 5.3”, βάρος στα 148 γρ και διαστάσεις 150.7 x 77 x 7 χιλ. Γενικά στο κράτημα δεν είναι άσχημο, αλλά παραμένει μεγάλο και λίγο άβολο παρόλο το μικρό του πάχος. Η ποιότητα συναρμολόγησης δεν είναι κορυφαία, τριγμοί παρατηρήθηκαν στην συσκευή που μου δόθηκε ενώ το τηλέφωνο δεν φαίνεται όσο στιβαρό θα έπρεπε να ήταν.

sony-xperia-t3-review-6

Στα ενδότερα του Τ3, η Sony αποφάσισε να το εξοπλίσει με τυπικό για την κατηγορία του hardware χωρίς εκπλήξεις.Επεξεργαστής Snapdragon 400, 1GB RAM, 8GB εσωτερικής μνήμης με δυνατότητα επέκτασης και κάθε λογής ηλεκτρονικό συνδεσιμότητας. Δεν θέλω να σας κουράσω με benchmarks και διαγράμματα του DNA που δείχνουν τα fps. Μπορώ να πω όμως με βέβαιη σιγουριά πως το Sony Xperia T3 δεν είναι όσο γρήγορο θα έπρεπε να είναι. Τις πρώτες μέρες συμβίωσης μαζί του όλα ήταν ρόδινα, η σχέση μας έμοιαζε σαν εκείνη που χαζεύεις στις Αμερικάνικες ρομαντικές κομεντί. Μερικές μέρες αργότερα ξεκίνησαν τα κολλήματα, ξεκίνησε το αναγκαστικό κλείσιμο των εφαρμογών για να φύγει η αίσθηση του lag που είχα, τα πάντα φαίνονταν πως πήγαιναν ένα κλικ πιο αργά από όσο θα έπρεπε. Πιθανολογώ πως είναι θέμα Software καθώς η Motorola με το Moto G έχει αποδείξει πως ο συνδυασμός του Snapdragon 400 με 1GB RAM μπορούν να δουλέψουν αρμονικά. Οπότε γιου φάουλ για την Sony σε αυτό το κομμάτι.

sony-xperia-t3-review-14

Η αυτονομία από την άλλη κινείται σε εξαιρετικά επίπεδα για την κατηγορία. Είναι στα 2500 mAh και μπορεί να βγάλει άνετα μια μέρα χρήσης μακριά από πρίζες και φορτιστές. Ενδεικτικά, η αυτονομία της συσκευής είναι κατά ένα σεβαστό ποσοστό καλύτερη από εκείνη του Nexus 5 ενώ τις περισσότερες φορές με μέτρια χρήση ξεπέρασε την μιάμιση μέρα.

Η κάμερα του είναι στα 8megapixel με δυνατότητα καταγραφής 1080p@30fps, δεν έχει λειτουργίες όπως slow motion βίντεο κλπ ενώ δεν απουσιάζει το πολύ καλό software της Sony με τα λοιπά του “μπιμπιλίκια”. Δεν ενθουσιάστηκα από την ποιότητα των φωτογραφιών, ειδικά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, περισσότερο τυπική θα χαρακτήριζα την κάμερα του Sony χωρίς εκπλήξεις.

Σε ότι έχει να κάνει με την οθόνη, η ανάλυση της είναι στα 720 x 1280 pixels. Τα πιξελ είναι εμφανή αν έχεις συνηθίσει μεγαλύτερες αναλύσεις ενώ τα χρώματα φαίνεται σαν να είναι επίτηδες φτιαγμένα να δείχνουν πιο ζωντανά από όσο θα έπρεπε. Η θέαση της κάτω από το φως του ήλιου είναι μέτρια και γενικά δεν θα σου κλέψει την καρδιά. Δεν θα αναφωνήσεις οθονάρα, θα συμβιβαστείς και με τον καιρό θα την συνηθίσεις χωρίς να σου δημιουργεί προβλήματα, αλλά πάντα μέσα σου θα αναρωτιέσαι γιατί η Sony δεν έβαλε καλύτερη και Full HD οθόνη στο T3.

sony-xperia-t3-review-7

Στον τομέα του Software, το T3 έχει όπως όλα τα μοντέλα των Ιαπώνων, το Xperia UI όπου τρέχει πάνω από το Android. Τα έχουμε ξαναπεί για το Xperia UI. Είναι γρήγορο, βολικό δεν του λείπει κάτι σε λειτουργίες αλλά παραμένει ελαφρώς πιο άσχημο από το καθαρό Android αφού απουσιάζει αυτό το flat design και τα χρώματα του Android.
Για να καταλήξω, το Sony Xperia T3 κοστίζει λίγο κάτω από τα 300€. Αξίζει; Δεν μπορώ να σου απαντήσω ξεκάθαρα σε αυτό, ανάλογα τι ψάχνεις. Αν θες ένα όμορφο τηλέφωνο, επώνυμο και με καλή υποστήριξη, τότε ναι, αξίζει. Ωστόσο, ο ανταγωνισμός σε αυτήν την κατηγορία είναι πάρα πολύ μεγάλος. Έχεις το Meizu που είναι τέρας χαρακτηριστικών, έχεις το Moto G με το ίδιο hardware, υποστήριξη για δύο Sim, εξαιρετική απόδοση σε όλες τις συνθήκες και όλα αυτά με χαμηλότερη τιμή. Η απόφαση είναι, όπως πάντα, δική σου.

Tags: , , , ,

Leave your comment here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.