madfortech

LG G Flex 2, μερικές λέξεις [review]

lg_g_flex_2_review_27

Μας αρέσει να ξεχωρίζουμε, έτσι δεν είναι; Αλλιώς θα ήμασταν μια ομοιόμορφή μάζα και τίποτα άλλο. Βέβαια και στην LG αρέσει να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό και αυτό φάνηκε με το πρώτο Flex αλλά και το πολύ καλύτερο LG G Flex 2 το οποίο θα προσπαθήσω να αναλύσω στις παρακάτω γραμμές.

lg_g_flex_2_review_5

Πολλοί μπορεί να το μπερδέψουν με την πρώτη προσπάθεια της LG στον κόσμο των καμπυλωτών smartphones, άλλοι πάλι όχι. Η ουσία είναι πως, το Flex 2 κρατάει χαρακτήρα όμως βελτιωμένο στα σημεία σε σχέση με τον προκάτοχό του. Είναι αρκετά πιο στιβαρό, μικρότερο με ωραιότερο φινίρισμα στο πλαστικό και γενικότερα αρκετά βελτιωμένο σε όλα. Από τις προσεγμένες λεπτομέρειες γύρω γύρω μέχρι τα πίσω χαρακτηριστικά σαγρέ κουμπιά. Αφήνει την αίσθηση ενός “ματσόβολου” smartphone χωρίς να θυσιάζει ίντσες στην οθόνη αφού αυτή είναι στις 5.5”. Πάλι δεν μπορείς να το χαρακτηρίσεις υπέροχα όμορφο ή εντυπωσιακό σε σχέση με ένα iPhone ή ένα S6 ή ένα M8 αλλά αυτή η καμπύλη σου τραβάει το βλέμμα, σε κάνει να θες να το αγγίξεις ή να αναφωνήσεις με απορία, ποιος το στράβωσε αυτό;

lg_g_flex_2_review_22
Μετράει 149.1 x 75.3 x 7.1-9.4 mm με το βάρος του να είναι στα 150 γραμμάρια. Η καμπύλη βοηθάει στο κράτημα αλλά και στην τσέπη του παντελονιού αλλά μέχρι εκεί.

lg_g_flex_2_review_9

Το σημαντικότερο μου όμως πρόβλημα με το Flex 2 παρόλο το εξαιρετικό hardware που περιλαμβάνει Snapdragon 810 και 2GB RAM για την έκδοση με τα 16GB ήταν τα συχνά κολλήματα και οι καθυστερήσεις χωρίς λόγο στα μενού και στο άνοιγμα εφαρμογών. Δεν γινόταν συνέχεια αλλά αρκετές φορές μέσα στην ημέρα και χωρίς ιδιαίτερο ζόρισμα από πλευράς μου. Σαφέστατα θεωρώ πως είναι καθαρά θέμα software και πως με μελλοντικό update θα διορθωθεί καθώς το hardware κάθε άλλο παρά ικανό είναι. Ωστόσο, είναι κάτι που θα πρέπει να λυθεί άμεσα καθώς αλλοιώνει την εμπειρία χρήσης κάνοντας συσκευές όπως το Nexus 5 να μοιάζουν αισθητά γρηγορότερες.

lg_g_flex_2_review_21

Η κάμερα του, όπως μας έχει συνηθίσει η LG τελευταία είναι φοβερή, ιδανική για κάθε λογής φωτογραφία με γρήγορη εστίαση και καλά χρώματα. Βέβαια, δεν λείπει αυτό το χαρακτηριστικό απαξίωσης της λεπτομέρειας αλλά ίσως μην το παρατηρήσεις ποτέ. Είναι στα 13MP με laser focus, διπλό LED Flash και οπτικό σταθεροποιητή εικόνας ο οποίος λειτουργεί άψογα.

Όσο για την μπαταρία, είναι στα 3000 mAh μη αφαιρούμενη, αν και το πίσω καπάκι είναι αφαιρούμενο, και άνετα μπορεί να αντέξει μια μέρα χρήσης, ίσως και παραπάνω. Με συνετή χρήση βγάζει άνετε μιάμιση μέρα μακριά από πρίζα και micro USB καλώδια.

lg_g_flex_2_review_18

Η οθόνη χαρακτηρίζεται από τους γραφειάδες της LG ως Curved P-OLED με ανάλυση 1080 x 1920 pixels στις 5.5”. Το ξέρω, μπορείς να βρεις μεγαλύτερες αναλύσεις αν ψάξεις αλλά ας μην γελιόμαστε το ξέρεις και το ξέρω ότι όσο μεγαλύτερη η ανάλυση πέραν ενός σημείου τόσο πιο όμορφες διαφημίσεις κάνει η εκάστοτε εταιρία. Δεν θα διακρίνεις τα πίξελ, θα παρατηρήσεις όμορφα χρώματα και το χαρακτηριστικό μαύρο της OLED οθόνης. Στις λευκές αποχρώσεις θα μπορούσε να τα πάει καλύτερα, αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα.

lg_g_flex_2_review_16

Δεν είναι κόσμημα, είναι όμως εντυπωσιακό με την καμπύλη του και τις τεχνολογίες όπως ότι το πίσω καπάκι θεραπεύει τις γρατσουνιές για παράδειγμα. Αν αξίζει να το αγοράσεις ή όχι, θα πρέπει δυστυχώς να απαντήσεις εσύ, άλλωστε ποιος δεν θέλει να ξεχωρίζει;

lg_g_flex_2_review_12

Βίντεο hands on του LG G Flex 2

Ευχαριστώ την LG Hellas για την παραχώρηση της συσκευής

Tags: , ,

Leave your comment here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.